Μάθε να δίνεις!

Βάλε στόχο σου να είσαι γενναιόδωρος, ανοιχτοχέρης. Μάθε να προσφέρεις ό,τι σου βρίσκεται διαθέσιμο: υλικά ή συναισθήματα.
Μάθε να δίνεις σε αυτόν που έχει ανάγκη. Να δίνεις διακριτικά όμως. Αυτό σημαίνει να εντοπίζεις πρώτα την ανάγκη του κι έπειτα να δίνεις χωρίς να προσβάλλεις. Να δίνεις με κάποια αφορμή, με τρόπο που να καλύπτεται η προσφορά από κάποια αδιάφορη δικαιολογία.
Μάθε να δίνεις όταν μπορείς κι όσο μπορείς. Καμιά φορά, αυτοί που δεν μπορούν δίνουν πιο πολλά. Θυμήσου το δίλεπτο της χήρας.
Δώσε όταν πηγαίνεις επίσκεψη ή στους επισκέπτες σου όταν αυτοί θα φύγουν. Πρόσφερε όταν γιορτάζεις ή σε κάποιον που γιορτάζει. Αφορμές μπορείς να βρεις!

Δεν είναι σπατάλη, μην ανησυχείς. Αγάπη είναι. Γιατί τελικά δίνει αυτός που είναι πλούσιος σε  συναισθήματα. Και γι' αυτό δεν χάνει. Αντίθετα, εισπράττει αγάπη και ευχές. Αλλά ας μην είναι αυτός ο στόχος σου, μην περιμένεις πως όταν δίνεις θα πάρεις.
Δώσε και φύγε, δώσε και ξέχασε το. Κι ας μην το ξέρει κάνεις.
Εσύ μάθε να δίνεις, μάθε να είσαι ανοιχτοχέρης.
Δεν είναι σπατάλη, Αγάπη είναι!

Σχόλια

  1. Πραγματικά υπέροχο μήνυμα, ειδικά για το ξεκίνημα μιας νέας χρονιας! Μάθε να δίνεις, δεν είναι σπατάλη, είναι αγάπη! θα μπορούσε να είναι το σύνθημά μας για φέτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου