Διακοσμητικα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι φτιαγμένα με το βελονάκι!

Αν σήμερα κάνεις τις τελευταίες ετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων τότε σίγουρα ψάχνεις μέσα σε όλα τα άλλα κάποιους τρόπους να το διακοσμήσεις! Βρήκαμε λοιπόν και σου προτείνουμε κάποια εύκολα σχέδια για το βελονάκι που μπορείς να αξιοποιήσεις ώστε να δόσεις μία ξεχωριστή νότα στο τραπέζι σου!



1. Αν σου έχει μείνει αρκετός χρόνος, ή αν πλέκεις με μεγάλη ταχύτητα, τότε μπορείς να προλάβεις να φτιάξεις για το τραπέζι σου ένα ράνερ με χιονονιφάδες! Άσπρο ή ασημί, αν το κυρίως τραπεζομάντιλο σου είναι σκουρόχρωμο ή αν θέλεις τόλμησέ το σε κόκκινο ή πράσινο (κλασσικά χριστουγεννιάτικα χρώματα) πάνω σε λευκό τραπεζομάντιλο- όπως και να το φτιάξεις, θα είναι ένα όμορφο φόντο για τις πιατέλες και τα φαγητά που ετοίμασες! Ακόμη και αν δεν προλαβαίνεις για το αυριανό γεύμα, μπορείς πάντα να το πλέξεις για την Πρωτοχρονιά!  

Crocheted Snowflake Table Runner 

 2. Αν είστε από εκείνους που αγαπάνε την αίσθηση πολυτέλειας που δίνουν οι υφασμάτινες ατομικές πετσέτες, τότε μπορείς να πλέξεις διακοσμητικά δακτυλίδια για αυτές! Αν δε θέλεις ή δεν βρίσκεις κρίκους για να τα φτιάξεις, μπορείς να φτιάξεις το δακτυλίδι από απλά γαϊτανάκια! Σίγουρα όμως το χειροποίητο σου δακτυλίδι γύρω από την υφασμάτινη πετσέτα θα κλέψει τις εντυπώσεις! Μια ιδέα για το τελικό αποτέλεσμα μπορείς να βρεις εδώ

 Christmas Table Decorations, Silver Napkin Holder, Crochet Tree Pillow, Crochet Bowl
3. Φτιάξε αν θέλεις μικρά χριστουγεννιάτικα δεντράκια, στολισμένα με χάντρες ή χρυσοκλωστή και τοποθέτησέτα ανάμεσα στις πιατέλες και τα φαγητά! 
Μπορεί να είναι μικρά - άρα θα τα φτιάξεις γρήγορα, ειδικά αν έχεις ασχοληθεί με amigurumis- αλλά θα τραβήξουν το βλέμμα και θα δώσουν το έναυσμα για περισσότερα χαμόγελά  και επιφωνήματα! Δες τις οδηγίες για ένα χριστουγεννιάτικο πλεκτό δεντράκι εδώ ή αν έχεις ήδη την κατάλληλη αυτοπεποίθηση στο πλέξιμο, αυτοσχεδίασε!!!


 4. Θέλεις να τοποθετήσεις τα μαχαιροπίρουνα στο τραπέζι με πιο χαριτωμένο τρόπο από ότι συνήθως; όχι, δεν προτείνω να ξεχάσεις την σειρά που μπαίνουν δίπλα και γύρω από τα πιάτα, αλλά να πλέξεις όμορφες αγιοβασιλιάτικες μποτούλες για να τα ...κρατήσεις ζεστά, πριν ...πάρουν φωτιά από τα υπέροχα φαγητά που έχεις ετοιμάσει! 
 image 0
Δες μερικές υπέροχες ιδέες που έχουν φτιάξει οι φίλοι πλέκτες εδώ και αν χρειάζεσαι οδηγίες για πλεκτή κάλτσα θα τις βρεις εδώ


 

5. Αν ο χρόνος σου είναι πραγματικά περιορισμένος, τότε θα βρεις αυτό το σχέδιο με τις χιονονιφάδες σε γιρλάντα ιδανικό! Μπορείς να φτιάξεις λοιπόν μία γιρλάντα όσο μεγάλη θέλεις και να την απλώσεις στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή να την κρεμάσεις τον τοίχο ή στις κουρτίνες σου! εννοείται ότι δε είναι απαραίτητο να τις φτιάξεις λευκές, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο χρώμα θέλεις, και αν σου αρέσει να τολμάς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορα χρώματα! Άλλωστε στις γιορτές θέλουμε να περνάμε όμορα και κάποιες φορές χρειάζεται να αψηφούμε τους κανόνες και να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα!


Crochet snowflakes garland by Anabelia
 

Σχόλια