Κουβερτα για χουχούλιασμα!

Μια που είμαστε ακόμη σε mood διακοπών, πιστεύω πως είναι καλή εποχή για να φτιάξουμε μια κουβερτούλα χουχουλιάρικη για ξάπλες στους καναπέδες! Και για να μην αναλώσουμε όλον τον χρόνο στην κατασκευή της, αλλά να μείνουν και λίγες μέρες για χουχούλιασμα, επιλέξαμε ένα γρήγορο σχέδιο που δημιούργησε  και παρουσίασε η Tiffany.

Χρησιμοποιώντας βελονάκι των 6mm και 10 κούκλες με νήμα αντίστοιχου πάχους  σε ουδέτερα φυσικά χρώματα, πλέκει μια αρχική αλυσίδα από 92 πόντους. Εννοείται ότι εσύ μπορείς να προσαρμόσεις το μήκος σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.
Στις επόμενες γραμμές του πλεκτού προτείνει μια παραλλαγή από το διπλό ποδαράκι, το Herringbone Half Double Crochet (HHDC). Δες το βιντεάκι για την ιδιαίτερη αυτή πλέξη εδώ:
Μπορείς φυσικά αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις διπλό ποδαράκι αντί αυτού, αλλά ίσως σε αυτή την περίπτωση να χρειαστεί να προσθέσεις μερικές ακόμη γραμμές για να συμπληρώσεις το τελικό μήκος της κουβέρτας.
Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό, απλό και ιδανικό για όσους θέλουν να βρουν μια γωνίτσα για χουχούλιασμα και ξεκούραση. Το προσθέτω λοιπόν στη λίστα των "to do" και ανυπομονώ να το φτιάξω! 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου