Ενας Μονόκερος στην αγκαλιά μου!


 Στο Plektologio χρειάστηκε να φτιάξουμε (και να ..ξαναφτιάξουμε!) έναν μονόκερο, λευκό, αρκετά μεγάλο ώστε να να μπορεί να χαρίσει μια ..αγαπησιάρικη αγκαλίτσα και τόσο γλυκό στην όψη ώστε να σε ταξιδεύει σε ονειρικούς κόσμους! Ο ένας μονόκερος, μάλιστα ταξίδεψε ώς την μακρινή Bombay για να κάνει συντροφιά σε μία μικρή πριγκίπισσα και γι' αυτό "μαρκαρίστηκε" με τα αρχικά γράμματα του ονόματός της! 
https://www.facebook.com/plektologio/


Ομολογώ ότι χρειάστηκε να ψάξω αρκετά για να βρω ένα σχέδιο που θα μου άρεσε. Υπάρχουν πολλά γραπτά σχέδια στο διαδίκτυο και πολλά βιντεάκια.


Jazzy the Unicorn Free Amigurumi PatternΑυτό στο οποίο κατέληξα είναι το σχέδιο της Jess Huff. Σχέδιο βατό και κατανοητό, με όμορφες φωτογραφίες.
(Μια μέρα θα σου δείξω και τα άλλα σχέδια με μονόκερους που κράτησα, για το μέλλον!)

Λευκό νήμα λοιπόν, για το σώμα είτε βαμβακερό είτε ακρυλικό, αρκεί να είναι απαλό και οπωσδήποτε υποαλλεργικό.
Τα χρυσά σημεία του μονόκερου έγιναν με νήμα σε χρυσό χρώμα. Τέτοιο νήμα βλέπεις συνήθως κοντά στα Χριστούγεννα. Ίσως, μάλιστα αμέσως μετά τις γιορτές να βρεις σε προσφορά τα τελευταία κομμάτια της σεζόν. Και σίγουρα μπορείς να το αντικαταστήσεις με ασημί χρώμα ή άλλο μεταλλιζέ της αρεσκείας σου!
Tip: Αν δεν έχεις χρυσό νήμα πλεξίματος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλό νήμα σε μπεζ χρώμα, σαν αυτό που χρησιμοποιείς για το σώμα του ζώου, αρκεί να το πλέξεις πιάνοντας μαζί και μία χρυσοκλωστή κεντήματος. Το ίδιο μπορείς να κάνεις για το ασημί χρώμα: γκρι ή λευκό βαμβακερό νήμα μαζί με ασημοκλωστή κεντήματος.

Για την χαίτη και την ουρά, μου φάνηκε ονειρικό το να χρησιμοποιήσω ποικιλία χρωμάτων. Το Ουράνιο Τόξο πάντα εμπνέει την φαντασία για μεγάλα ταξίδια! Φρόντισε να διαλέξεις 7 χρώματα σε τόνους που να ταιριάζουν μεταξύ τους.
Tip: κόψε τα νήματα αρκετά μεγάλα ώστε να είναι πλούσια η χαίτη. Καλύτερα να την...κουρέψεις εκ των υστέρων, παρά να φτιάξεις έναν μονόκερο με κοντή χαίτη.

unicorn, wallpaper, and Dream εικόνα 
Ποιο κορίτσι δεν αγαπάει τους μονόκερους; και ποιο κορίτσι δεν φαντάστηκε τον εαυτό της πριγκίπισσα σε έναν μαγικό τόπο;!

Ένα είναι σίγουρο: Όσο υπάρχουν παιδιά που ονειρεύονται μονόκερους και ουράνια τόξα, υπάρχει ελπίδα!

Σχόλια