Σχέδιο για καπελάκια μινιατούρες



Απόψε θα σας δείξω πως μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς αυτά τα πλεκτά όμορφα καπελάκια με το βελονάκι σας. Δεν είναι δύσκολο και δεν αποκλείεται να βρείτε αντίστοιχα σχέδια και αλλού. Αφού το ζητήσατε όμως ορίστε, θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σαφής μπορώ! Θέλει μόνο λίγη υπομονή γιατί είναι λεπτοδουλειά. 
Κυρίως μέρος του καπέλου: 
Ξεκινάμε με magic ring με 6 άριχτα (στο βιντεάκι αυτό η Κική ξεκινάει το σχέδιό της δείχνοντας πώς μπορείτε να κάνετε το μαγικό κύκλο!):

  • 1ος κύκλος: κάνουμε 1 αύξηση σε κάθε άριχτο, ώστε στο τέλος να έχουμε 12 άριχτα .
  • 2ος  κύκλος: κάνουμε 1 αύξηση σε κάθε δεύτερο άριχτο, δηλαδή στο τέλος θα έχουμε 18 άριχτα.
  • 3ος -5ος κύκλος: πλέκουμε ως έχει κάθε άριχτο, δηλαδή στο τέλος θα έχουμε 18 άριχτα.
  • 6ος κύκλος: περνώντας το βελονάκι από την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ θηλιά μόνο (BLO) από τις αλυσίδες μας κάνουμε 1 αύξηση σε κάθε άριχτο, ώστε στο τέλος να έχουμε 36 άριχτα.
  • 7ος κύκλος: πλέκοντας πάλι κανονικά (πιάνουμε και τις 2 θηλιές από κάθε ποδαράκι) κάνουμε 1 αύξηση σε κάθε δεύτερο άριχτο, δηλαδή στο τέλος θα έχουμε 54 άριχτα.
  • 8ος κύκλος: έχουμε 2 επιλογές ανάλογα με το σχέδιο που θέλουμε να βγει το καπελάκι μας.

Επιλογή Α: αν θέλουμε να γίνει μεγάλο το γείσο του καπέλου συνεχίζουμε κάνοντας 1 αύξηση σε κάθε τρίτο άριχτο, δηλαδή στο τέλος θα έχουμε 72 άριχτα και τελειώνουμε με ένα βουβό γαιτανάκι.

Επιλογή Β: αν θέλουμε να γίνει γυριστό προς τα πάνω το γείσο του καπέλου πλέκουμε χωρίς να κάνουμε αύξηση, δηλαδη πλέκουμε 1 σε κάθε άριχτο και στο τέλος θα έχουμε 54 άριχτα. Τελειώνουμε με ένα βουβό.

Για το διακοσμητικό κορδελάκι, αν δεν χρησιμοποιήσουμε υφασμάτινη ή σατέν κορδελίτσα, μπορούμε να πλέξουμε αλυσίδα, τόσο μεγάλη όσο να γυρίζει γύρω από το γείσο και να περισσεύει, για να να πέφτει έξω από το καπελάκι. Η υπόλοιπη διακόσμηση εξαρτάται από το προσωπικό γούστο ή τα διαθέσιμα υλικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν χάντρες, κοχύλια, λουλουδάκια, μπορεί η κορδέλα να γίνει φιόγκος ή ότι άλλο πιστεύουμε ότι μας αρέσει. 


Το καπελάκι είναι πολύ όμορφο για καρφιτσούλα για τα ρούχα ή για μπρελόκ για τα κλειδιά, ακόμη και για διακόσμηση στην τσάντα των κοριτσιών ή στις κασετίνες για το σχολείο… Και σίγουρα δεν μπορείς να φτιάξεις μόνο ένα! Οπότε αφεθείτε στην φαντασία σας και επιτρέψτε στο βελονάκι σας να …δημιουργήσει!!!

Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια