Πως να κάνεις το τελειο magic ring

Αχ αυτό το μαγικό δαχτυλίδι, που μόνο όσοι πλέκουμε καταλαβαίνουμε την αξία του!
Επειδή λοιπόν, όπως λέμε, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ας μάθουμε να αρχίζουμε καλά τα πλεκτά μας!!!

Σου έχει τύχει καμία φορά να έχεις ολοκληρώσει την δημιουργία σου και να παρατηρείς ότι η αρχή το πλεκτού σου, αυτό το περιβόητο magic ring  δεν έχει γίνει όσο σφιχτό έπρεπε, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο αρχικός κύκλος;
Μετά από τόσα χρόνια που πλέκω, μπορώ επιτέλους να σου πω πώς μπορείς να πετύχεις το ιδανικό δαχτυλίδι!

Υπάρχουν αρκετές τεχνικές που θα βρεις σε βινεάκια ή γραπτές οδηγίες. Οι πιο πολλές από αυτές διαφοροποιούνται στη φορά από το βελονάκι, στον τρόπο που θα κρατήσεις τις κλωστές ή στο είδος του πόντου, αν πχ θα πλέκεις άριχτα ή μισά ποδαράκια .Όλα αυτά καλά είναι .
Εκείνο όμως που δίνει αντοχή στο δακτυλίδι και κάνει το κύκλο σταθερό και σφιχτό είναι η κλωστή που τυλίγεις στον πρώτο κύκλο και γύρω από την οποία πλέκεις τα 6 ή τα 12 ποδαράκια:
 το μυστικό της επιτυχίας είναι να γυρίσεις δύο φορές την κλωστή γύρω από τα δάχτυλα του αριστερού χεριού (για δεξιόχειρες) και να πλέξεις μαζί τους δύο αυτούς κύκλους κλωστής.

 Σου βρήκα αυτό το βιντεάκι, όπου μπορείς να δεις τις οδηγίες για ένα τέτοιο magic ring, που γίνεται γύρω από διπλό κύκλο κλωστής (αν βρίσκεις αργό το βινεάκι, μπορείς να το βάλεις να τρέξει στη γρηγορη ταχύτητα). Οταν έρχεται η ώρα να σφίξεις τους κύκλους, τραβάς πρώτα τη μία κλωστή και μετά την άλλη:

 Μετά από 1-2 δοκιμές, είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει και θα αντικαταστήσεις το απλό magic ring με αυτό το με την διπλή κλωστή .
Καλές δημιουργίες λοιπόν!

Σχόλια