Υπάρχουν κάποια πράγματα πιο σημαντικά απο το πλέξιμο

Funny Crochet Quotes | For more fun quotes for knitters, crocheters and yarn lovers on ...
Επιλέξαμε το πλέξιμο (και τις κατασκευές) ως μια δημιουργική ασχολία θεραπευτική για το άγχος και τη μελαγχολία. Βρήκαμε σε αυτό διέξοδο από τη μοναξιά μας καθαρη την ακηδία και πλημμυρίζουμε έντονα συναισθήματα χαράς κάθε φόρα που βλέπουμε χαμόγελα στα πρόσωπα όσων αποκτούν τις δημιουργίες μας. Τι γίνεται όμως όταν η αγαπημένη δραστηριότητα θυμίζει εθισμό;


Υπάρχουν 4 σημαντικά πράγματα (που δεν είναι πράγματα) που καλό είναι να έχεις στο νου σου όσο πλέκεις:


https://www.facebook.com/plektologio/photos/a.624042294370307/822740197833848/?type=3&theater1) το πλέξιμο δεν είναι πιο σημαντικό από το σώμα σου. Όσο πλέκεις να θυμάσαι να κάνεις διαλείμματα και να κινείς, να γυμνάζεις τους μυς που ταλαιπωρούνται πιο πολύ. Μη ξεχνάς ότι τα σκληρά νήματα (πχ το πολυπροπυλένιο για τις τσάντες) και το μικρό βελονάκι (που χρησιμοποιούμε για τα μικρά amigurumi) προκαλούν μεγαλύτερη καταπόνηση. Προσπάθησε να πλέκεις χωρίς ένταση στα χέρια, στα μπράτσα, και χωρίς να σκύβεις το σβέρκο και τη μέση. Ένα μασάζ κάπου κάπου και λίγες ασκήσεις βοηθούν προληπτικά.

Hehe! Sounds like me!!! I start every morning with" I don't wanna adult today " 2) το πλέξιμο δεν είναι πιο σημαντικό από τον εαυτό σου: αν ξέχασες να φας απογευματινό η αν έμεινες άγρυπνος για να προχωρήσεις το πλεκτό σου, ίσως είσαι κοντά σε αυτό που λέγεται εθισμός. Και όσο όμορφο και λατρεμένο να είναι το πλέξιμο, ο εθισμός ποτέ μα ποτέ δεν είναι θετικό πράγμα.

 3) το πλέξιμο δεν είναι πιο πάνω από την ψυχή σου: αν για τις δημιουργίες σου χρησιμοποιείς όλο τον χρόνο σου και δεν κρατάς λίγα λεπτά για να τα αφιερώσεις στο διάβασμα, στην αναψυχή, στην αυτοκριτική σου ή στην επικοινωνία με το Θεό σου, αν οι προθεσμίες που έχεις σου προκαλούν άγχος και αν όσο πλέκεις θυμώνεις και γκρινιάζεις, τότε κάνε ένα διάλειμμα - ίσως έχεις ξεφύγει λίγο.

Sorry.4) το πλέξιμο δεν είναι πιο σημαντικό από την Αγάπη: αν η αγάπη σου για το πλέξιμο σε απομακρύνει από τους αγαπημένους, τους φίλους, την οικογένεια, επειδή «πρέπει να τελειώσεις μία γραμμή ακόμη» τότε σταματά για λίγο και κοίτα γύρω σου. 
https://www.facebook.com/plektologio/photos/a.1065675080207024/820255754748959/?type=3&theaterΗ Αγάπη είναι πιο σημαντική από την …αγαπημένη μας ασχολία. Άλλωστε, πλέκουμε για να χαιρόμαστε, για να δημιουργούμε, για να βρίσκει η αγάπη μας διέξοδο.


Καλές δημιουργίες λοιπόν και μην ξεχνάς τα σημαντικά!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου