Το νυσταγμένο ελεφαντάκι (και το σχεδιο για να το φτιαξεις)

https://www.facebook.com/plektologio/photos/a.592765864164617/1884497824991408/?type=3&theaterΑυτές τις μέρες έφτιαξα ένα νυσταγμένο ελεφαντάκι και το οποίο νομίζω αξίζει να σου συστήσω! Το αρχικό σχέδιο είναι φτιαγμένο από την  Crochetlove και μπορείς να καταλάβεις τις οδηγίες ευκολα με τη βοήθεια αυτόματης μετάφρασης.

 Αν θέλεις, πρόσεξε αυτά:
1. Όταν θα φτιάχνεις την προβοσκίδα, στην 4η σειρά να πλέξεις όλους τους πόντους με BLO. Στο σχέδιο δεν αναφέρει κάτι τέτοιο, αλλά το αποτέλεσμα κατά την γνώμη μου είναι καλύτερο.

https://www.facebook.com/plektologio/photos/a.592765864164617/1883848225056368/?type=3&theater2. Το σούρωμα της προβοσκίδας είναι το πιο δύσκολο σημείο. Το ζωάκι προορίζεται για μουσικό παιχνίδι, γι' αυτό  βάζουν μέσα στο κεφάλι μηχανισμό από αυτούς που όταν τραβάς ένα σκοινάκι, παίζουν μουσική.  Το σκοινάκι χρησιμοποιείται για το σούρωμα της προβοσκίδας: το βγάζουν από το κεφάλι, το περνούν μέσα στο σωλήνα της προβοσκίδας και το ενώνουν στην άλλη άκρη (την μύτη). Εκεί το ράβουν καλά, αφού το τραβήξουν αρκετά ώστε να σουρώσει η προβοσκίδα. Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μουσικό μηχανισμό, προτείνω λάστιχο 1εκ κι όχι σκοινάκι γιατί δίνει στην προβοσκίδα ελαστικότητα, κάνοντάς την παιχνιδιάρικη. Ράψε με μερικές βελονιές τη μία άκρη του λάστιχου στο κεφάλι (εκεί που θα ράψεις την προβοσκίδα), τράβηξε το λάστιχο για να κάνεις το σούρωμα και ράψε την άλλη άκρη στην μύτη της προβοσκίδας.

3. Στα πόδια, φρόντισε να πλέξεις την 5η σειρά αλλάζοντας το χρώμα (στην ίδια σειρά πλέκεις BLO). Οι οδηγίες είναι γραμμένες σα να πρέπει να γίνει η αλλαγή του χρώματος στην 4η σειρά. 
Καλές δημιουργίες!
 Вязание крючком игрушки - слоника-сплюшки (7)
Το όμορφο αυτό σχέδιο μπορείς αν θέλεις να το βρεις εδώ και για βιντεάκι δες εδώ

Σχόλια