Υποδεχτείτε τον Ταζ!-προτεινόμενο σχεδιο



Ο Ταζ είναι ένα από τα δύσκολα, τα απαιτητικά σχέδια, το ομολογώ. 

Το σχέδιο το είχα βρει πριν πολύ καιρό. Αλλά το είχα αφήσει λόγω έλλειψης χρόνου (και ίσως έκανα καλά). Το ξέθαψα από το αρχείο που κρατώ με τα σχέδια που μου αρέσουν και είπα να το παλέψω αυτές τις μέρες. 

image 0Το σχέδιο που λες, ανήκει στο Cornernostalgia και δεν έχει την συνήθη λογική "κεφάλι, σώμα,πόδια, χέρια κλπ".  Οι οδηγίες έχουν βέβαια πρώτα το κεφάλι, το οποίο όμως δεν είναι μία  ...κλασική σφαίρα ή κάτι παραπλήσιο με σφαίρα. Αυτό που στην πορεία θα γίνει κεφάλι, είναι ένα κομμάτι σαν λεκάνη, την οποία την ράβεις αναποδογυρισμένη στο σώμα. Καλό είναι, να θυμηθείς να βάλεις ματάκια ασφαλείας πριν το ράψεις, αν και το σχέδιο προτείνει να τα κεντήσεις.

Τα χέρια  είναι φτιαγμένα από τον ώμο προς τον καρπό και τα πόδια από το μηρό προς  τον αστράγαλο (θεωρώ την αντίθετη κατεύθυνση πιο βολική) ενώ το άκρο πόδι και το άκρο χέρι είναι ανεξάρτητα κομμάτια, που πρέπει να το ράψεις πάνω στο υπόλοιπο χέρι. Με λίγη περισσότερη προσπάθεια νομίζω ότι θα μπορούσε να κατασκευαστεί και με την αντίθετη κατεύθυνση.
 
Αρκετές φορές θέλησα να σταματήσω να το φτιάχνω, αλλά το τελικό αποτέλεσμα εξαφάνισε όλη την κούραση και την ..γκρίνια για το σχέδιο. Δε μετανιώνω που το έφτιαξα! Καθόλου! το μόνο για το οποίο μετανιώνω είναι  που δεν τράβηξα φωτογραφίες όσο το έφτιαχνα, για να σου τις δείξω. Την επόμενη φορά όμως δε θα παραλείψω!
Καλές δημιουργίες!

Σχόλια