Κουκλα με μπουκλα, free pattern - μερος 1ο

Αυτή τη φορά θα σου δείξω μια όμορφη κούκλα που έφτιαξα τις τελευταίες μέρες και την αγάπησα πολύ φτιάχνοντας την!

Η κουκλίτσα αυτή λοιπόν έχει ύψος μεγαλύτερο από 30 εκατοστά και χρησιμοποίησα για αυτήν βαμβακερό νήμα σε πέντε διαφορετικά χρώματά. 
Βασίζεται στις οδηγίες που μπορείς να βρεις στη σελίδα Creaciones Mariganchillo με βιντεάκια και κατασκευάζεται ξεκινώντας από τα πόδια προς το κεφάλι. 

Στον πάτο των παπουτσιών θα χρειαστεί να βάλεις κάποιο υλικό σκληρό (χαρτονάκι ή πλαστικό) για να είναι σταθερός ο πάτος. Προχωρώντας τα πόδια, στο σημείο που πρέπει να τα ενώσεις, αλλάζεις χρώμα. Αφήνεις το εκρού χρώμα των ποδιών και παίρνεις ένα άλλο (εγώ χρησιμοποίησα γκρι ανοιχτό) για να δημιουργηθεί το... εσώρουχο της κούκλας. Μετά επανέρχεσαι στο εκρού χρώμα του σώματος. 

Πριν προχωρήσεις στο κεφάλι όταν θα γεμίζεις το σώμα με το υλικό γεμίσματος, μπορείς να βάλεις μέσα στην κούκλα και ένα σκληρό σύρμα, για να κρατά στη θέση του το κεφάλι.
 Για τα μαλλιά, στο πρωτότυπο σχέδιο, η δημιουργός χρησιμοποιεί τρέσα μαλλιών με τριχούλες και νομίζω χρησιμοποιεί μόνο τόσες ώστε να φαίνονται μαλλάκια κάτω από τον σκούφο. Στη δική μας έφτιαξα με το βελονάκι μπούκλες που καλύπτουν όλο το κεφάλι ώστε το σκουφάκι να μπορεί να βγαίνει χωρίς η κούκλα μας να ...χάνει την αξιοπρέπειά της! 

Το φόρεμα της κουμπώνει στην πλάτη με τρία μικρά κουμπάκια και είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να βγαίνει και αυτό. Γιατί τι αξία έχει μια κούκλα αν δεν μπορείς να παίξεις μαζί της!

Στο δεύτερο μέρος θα σου δείξω τα βιντεάκια με τις οδηγίες και είμαι σίγουρη ότι θα θελήσεις να την φτιάξεις κι εσύ!!!



Σχόλια