microgurumis - μινιατουρες να θαυμαζεις!

Λέμε κι εμείς ότι φτιάχνουμε όμορφες πλεκτές κούκλες, αλλά μερικοί δημιουργούν ...μικρά θαύματα.
Τα micro-amigurumi  ή αλλιώς microgurumi είναι μικροσκοπικά πλεκτά κουκλάκια, μήκους μόλις λίγων εκατοστών, δηλαδή μινιατούρες.
Για να γίνουν, χρησιμοποιουνται βελονάκια νο 0,85-1,75, παρομοια με αυτα για τις δαντέλες, και νημα αντιστοιχου παχους. Αλλά το πιο σημαντικό υλικο ειναι σιγουρα η υπομονή, η επιμονή, οι ..λεπτοι χειρισμοι και ασφαλώς η ..καλή όραση!
Γι'αυτο δεν μπορουν να τα φτιαξουν πολλοί, άλλα αν τα αναζητησεις στις μηχανες αναζητήσεις θα βρεις πολλες φωτογραφίες για να θαυμάσεις!
Αν τώρα σκέφτεσαι να αγοράσεις κάποιο από αυτα, μπορείς να μπεις ενδεικτικά στο Etsy. Θα διαπιστώσεις ότι πωλούνται σε τιμή παρόμοια με αυτη πιο μεγάλου μεγέθους amigurumi, δηλαδή ξεκινούν τουλάχιστον από 25-40€ για να ξεπεράσουν τα 200€!
Και αυτό γιατί δεν υστερούν σε τίποτε από τα κανονικά amigurumis: χρησιμοποιείται το ίδιο σχέδιο, οι ίδιες τεχνικές, ο ίδιος αριθμός πόντων κλπ.
Και μπορει τα υλικα να ειναι λιγοτερα σε ογκο (αυτο δε σημαινει απαραιτητα οτι ειναι φθηνοτερα) ειναι ομως σιγουρα πιο δυσκολα να γινουν.
Οπως και να 'χει, οι δημιουργοι των microgurumis αξιζουν το σεβασμο μας! Respect!
Σημειωση: η επιλογη των φωτογταφιων εγινε τυχαια, με μοναδικο στοχο να γινει γνωστό το συγκεκριμενο ειδος τεχνης κι οχι οι συγκεκριμενοι δημιουργοι.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου