Εχει ματια γουρλωτα και φωναζει δυνατα!


"Πάνω στη βελανιδιά κάθεται μια κουκουβάγια..." Θυμάσαι το αγαπημένο τραγουδάκι που ενθουσιάζει τα μικρά παιδιά;
 Σήμερα θα σου μιλήσω για ένα αγαπημένο μου σχέδιο, που το έχουμε φτιάξει αμέτρητες φορές στο Plektologio και μάλιστα σε διάφορες διαστάσεις. Να σου πω ότι το μέγεθος που προκύπτει από το αρχικό σχέδιο είναι περίπου 8-10εκ. Εδώ είναι πολύ πιο μικρό από το αρχικό σχέδιο και το έκανα μπρελόκ.

Στη διπλανή φωτογραφία βλέπεις την κουκουβάγια πολύ μεγαλύτερη και όπως καταλαβαίνεις την χρησιμοποιήσαμε για τη λαμπάδα στη βάφτιση του ανιψιού

Το σώμα σύμφωνα με τις οδηγίες έχει ωοειδές σχήμα και είναι δίχρωμο. Σε αυτό συναρμολογείς τα υπόλοιπα 10 κομμάτια του σχεδίου.
 Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις λίγο περισσότερο είναι το σημείο που δημιουργείται το τελικό πτερύγιο στα φτερά της κουκουβάγιας: Αφού έχεις ολοκληρώσει τις αυξήσεις στον 7ο κύκλο του φτερού, πλέκεις μόνο στους 7 πρώτους πόντους του επόμενου κύκλου. Μετά, κλείνεις το πλεκτό σου και κόβεις την κλωστή.
Η σχεδιάστρια προτείνει να φτιάξεις τα ματιά με στρόγγυλα κομμάτια τσόχας και περαστά πλαστικά ματάκια. Αλλά μπορείς να τα φτιάξεις με πλεκτά κυκλικά σχήματα σε άσπρο και μαύρο χρώμα.

Την κουκουβάγια της Tessa van Riet-Ernst από το Woolytoons μπορείς να την βρεις σε αγγλική ή γερμανική γλωσσά.
Σου το προτείνω ανεπιφύλακτα να το φτιάξεις, ακόμη κι αν είσαι στα πρώτα βήματα στο χώρο των amigurumi. Είμαι σίγουρη ότι θα το χαρείς όσο κι εγώ!
Καλές δημιουργίες!

Σχόλια