Τα χαλασμένα βελονάκια μου (μέρος 1ο)





Όπως έχω ξαναπεί, είναι πολύ σημαντικό να φροντίσεις να μην καταπονείται το σώμα σου όταν πλέκεις. Η αγορά εργονομικών εργαλείων είναι το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις. Και η αλήθεια είναι ότι το κόστος δεν είναι μεγάλο, σε σχέση με το καλό που κάνεις στα χέρια σου. Δε θα σου πω ποιο βελονάκι να πάρεις. Θα σου δείξω όμως κάτι που κανένας πωλητής δε θα σου πει: πώς χάλασαν τρία διαφορετικά βελονάκια που αγόρασα.

Τρία εργονομικού τύπου βελονάκια, διαφορετικής ποιότητας και κατασκευής, χάλασαν από την χρήση. Ας τα δούμε ένα ένα:

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.α) βελονάκι γνωστής γερμανικής εταιρίας, καλής ποιότητας. Είναι εργονομικό και για να είμαι ειλικρινής είναι από τα οικονομικά εργονομικά αυτής της εταιρίας. Πολύ ωραίο στο πλέξιμο και πολύ ξεκούραστο. Είναι καλυμμένο με μια επίστρωση από υλικό που μάλλον είναι λατέξ και αυτό δίνει την μαλακή ξεκούραστη αίσθηση. Έπλεξα πολλά κομμάτια και το ευχαριστήθηκα. Τόσο που δεν κατάλαβα πως η λαστιχένια επίστρωση ...έλιωσε. Ναι αυτό ακριβώς που διαβάζεις! Έλιωσε η επίστρωση από λατέξ. Τώρα πλέκω πιάνοντας απευθείας το σκληρό πλαστικό. Βέβαια η εργονομικό σχήμα του διατηρείται αλλά έχει χαθεί η απαλή, μαλακιά αίσθηση. Η φθορά αυτή είναι αναμενόμενη αφού με αυτό το βελονάκι έπλεκα κάθε μέρα, καθώς το βρήκα εξ αρχής πολύ βολικό.

Τις επόμενες ημέρες θα δοκιμάσω ένα από τα πιο ακριβά βελονάκια της ίδιας εταιρίας για το οποίο πληροφορήθηκα ότι είναι και μεγαλύτερης αντοχής. Θα το δοκιμάσω, και όταν το ...χαλάσω κι αυτό θα σου πω εντυπώσεις.

Αύριο θα σου μιλήσω για δύο άλλα χαλασμένα βελονάκια μου! 
Τα ξαναλέμε!

Σχόλια