Η αγάπη είναι σαν το πλέξιμο!

 ...Ναι αλήθεια σου λέω!


    Μπορεί να διαβάσεις βιβλία και οδηγίες ή να δεις βιντεάκια με τους λάτρεις του είδους που εξηγούν τί πρέπει να κάνεις και ποια να 'ναι η κάθε κίνηση, για να έχεις άριστα αποτελέσματα. Αν δεν πάρεις εσύ το βελονάκι, αν δεν προσπαθήσεις αμέτρητες φορές κάθε βελονιά, δεν πρόκειται να μάθεις.

Τα πρώτα σου έργα θα είναι άχαρα, ασύμμετρα ή άσχημα ακόμη. Ίσως κάποια από αυτά να μη θέλεις να τα ξαναδείς μπροστά σου.  Μα μην σκεφτείς ότι πήγε ο χρόνος σου χαμένος. Γιατί  όλον αυτόν το καιρό έμαθες στην πράξη ποια είναι η πιο καλή τεχνική, για να έχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα, που θα το χαίρεσαι και συ και εκείνοι που τους το προσφέρεις.


  Έμαθες πώς να χειριστείς τα λάθη, τις ατέλειες, τις αστοχίες. Μάθημα πολύ σημαντικό όταν δε θέλεις να αχρηστέψεις το έργο ξηλώνοντας το και να αρχίσεις πάλι απ' την αρχή. Και ξέρεις πια πως όταν χρησιμοποιείς φαντασία, υπομονή, επιμονή, δεξιοτεχνία, όταν θα αλλάξεις γνώμη για ό,τι εσύ θεωρείς τέλειο, τότε το αποτέλεσμα γίνεται ακόμη πιο καλό!

Έτσι, μετά από πάρα πολλές προσπάθειες, και μόνο μετά από προσπάθειες μπορείς να πεις ότι άρχισες να μαθαίνεις. Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια, και τα μαλλιά σου να πήραν να ασπρίζουν. Αυτό δεν έχει σημασία. Όταν γυρίζεις πίσω στον χρόνο, όταν βλέπεις τα "αποτυχημένα" έργα σου, μη λυπάσαι. Να θυμάσαι πως σ' αυτά οφείλεις ό,τι έμαθες. 

Αλλά από εδώ και μπρος να δουλεύεις μόνο τις καλές τεχνικές που έμαθες, να χρησιμοποιείς όλη την δεξιοτεχνία που απέκτησες. Γιατί, εσύ μαθαίνεις, εσένα μόνο μπορείς να αλλάξεις, το εαυτό σου μόνο μπορείς να διορθώσεις. Να 'ναι τα έργα σου κάθε μέρα πιο καλά, πιο όμορφα, να δίνουν χαρά και χαμόγελα!
Γι αυτό σου λέω,
η αγάπη είναι σαν το πλέξιμο!!!!

Σχόλια

  1. Πολύ όμορφο κείμενο, σχεδόν κλέβει την παράσταση από τις χρωματιστές καρδούλες..!

    Ελπινίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που σου άρεσε! Τελικά με κάθε μικρή λεπτομέρια μπορούμε να παίρνουμε αφρμές για να σκεφτόμαστε λίγο και να πηγαίνουμε πιο πέρα! Απόλαυσε λοιπόν και σύ τα ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου