Όλα γυρω στα λευκά!

 
Χιόνισε σε όλη την Ελλάδα σήμερα και ντύθηκε η φύση στα λευκά! Υπέροχο τοπίο που γεννά διάθεση για παιχνίδι!




Στη δική μας γειτονιά, και φαντάζομαι σε κάθε γειτονιά, ξεχύθηκαν τα παιδιά να απολαύσουν χιονοπόλεμο! Και ο "ενήλικας" νους αναρωτιέται... ποια παραμυθένια δύναμη είναι αυτή που κάνει την παιδική ψυχή να χαίρεται μέσα στην παγωνιά; ποια θέρμη φωτίζει τα παιδικά πρόσωπα με χαμόγελα ενθουσιασμού και ανεβάζει τις θερμοκρασίες κόντρα στο καιρό;



Κι εγώ, που ο νους μου ακόμη θέλει να μένει παιδικός, δεν ξέρω με τι να χαρώ πιο πολύ: Με την υπέροχη λευκή, χιονισμένη εικόνα, την βγαλμένη από τις σελίδες των παραμυθιών ή με τα γέλια των παιδιών που διαγωνίζονται για τον πιο ψηλό χιονάνθρωπο και θαρρείς θα τον ζωντανέψουν για να τα συντροφεύσει στο παιχνίδι; 
 
 Όλα μαζί φτιάχνουν το πιο παιχνιδιάρικο, το πιο τρυφερό, το πιο τέλειο τοπίο χειμερινής διασκέδασης! Και μπορείς να είσαι σίγουρος ότι αυτά τα παιδιά είναι τυχερά γιατί αποταμιεύουν αναμνήσεις!
 
Για μένα βέβαια, που είμαι ...παιδί της ζέστης, ιδανικό σκηνικό αποτελεί πάντα το παράθυρο με την ανοιχτή κουρτίνα, δίπλα στη φωτιά και φυσικά, το πλεκτό μου σε εξέλιξη! 


Απολαύστε τον χειμώνα όσοι μπορείτε. Και ας έχουμε στην προσευχή μας εκείνους που λόγω δουλειάς πρέπει να βρεθούν έξω στο κρύο. Ας κρατήσουμε ζεστές τις καρδιές μας και ας ευχηθούμε, αυτό το χειμώνα να μη στερηθεί τη ζεστασιά κανένα σπίτι! 

Σχόλια

  1. Γίναμε κι εμείς παιδιά με τα παιδιά μας και παίξαμε χιονοπόλεμο γιατί όπως πολύ ωραία περιγράφεις Πλεκτολόγιο "αποταμιεύουμε αναμνήσεις"! Ευτυχώς έχουμε τα σκουφάκια σας να μας ζεσταίνουν! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου