Κουβερτούλα Μωρού με ζωάκι

(προτείνεται λινκ για δωρεάν σχέδιο)
Πριν από λίγες ημέρες μια φίλη μου ζήτησε να τη βοηθήσω να προσφέρει ένα χαριτωμένο δώρο για το καινούριο μωρό που περιμένουν στην οικογένεια.
 Με έμπνευση λοιπόν την παρακάτω φωτογραφία που βρήκε η φίλη μου στο ίντερνετ:

 ...φτιάξαμε μία απλή κουβερτούλα,  με μισά ποδαράκια και μπορντούρα από 8 σειρές άριχτα. Η τελικές διαστάσεις ήταν 80cm χ 100cm και χρειάστηκαν περίπου 1700 μέτρα υποαλλεργικό, ακρυλικό νήμα σε μπλε ναυτικό χρώμα!

Παιδική κουβερτούλα 0,8m χ 1m, με απλικέ σχέδιο
Αν θέλεις κι εσύ να φτιάξεις κάτι παρόμοιο, μια κουβερτούλα πρωτότυπη με το αγαπημένο ζωάκι, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα εξής βήματα:


Βήμα 1ο :  Φτιάχνεις μια απλή κουβερτούλα

...κάνε την μονόχρωμη για να ξεχωρίζει πιο καλά το σχέδιο από το ζωάκι που θα ράψεις μετά. Χρησιμοποίησε ένα νήμα υποαλλεργικό από αυτά που προορίζονται για μωρά. Δε χρειάζεται να πάρεις βαμβακερό νήμα, γιατί η κουβερτούλα σου θα γίνει βαριά. Τα ακρυλικά ανώτερης ποιότητας, υποαλλεργικά δίνουν πολύ καλά αποτελέσματα.

κουβερτούλα για μωρό
Βήμα 2ο: Στη συνέχεια, δεν έχεις παρά να πληκτρολογήσεις στην αναζήτηση τις λέξεις "crochet applique..." και το ζωάκι που θέλεις να φτιάξεις, πχ "bunny crochet applique". Κάνε την αναζήτηση στις "Εικόνες" της μηχανής αναζήτησης που χρησιμοποιείς, για ευκολία. Θα βρεις πολλές ιδέες για πλεκτά σχέδια και θα μπορέσεις να επιλέξεις το πιο χαριτωμένο!

Βήμα 3ο: Αυτό ήταν! Αφού φτιάξεις το applique κουνελάκι, το ράβεις (το απλικάρεις) πάνω στην κουβέρτα κι έχεις έτοιμο ένα καταπληκτικό δώρο για το νέο μωρό! 

Για να υπολογίσεις πόσος χρόνο θα σου πάρει να την ετοιμάσεις, σου λέω μόνο ότι για την δική μας κουβερτούλα χρειάστηκαν περίπου 38 ώρες δουλειάς, χωρίς το χρόνο που χρειάστηκε για αναζήτηση στο διαδίκτυο και αγορά των υλικών...

Αν τώρα δυσκολεύεσαι να ακολουθήσεις αυτή τη διαδικασία, υπάρχουν δωρεάν σχέδια που μπορείς να τα βρείς πληκτρολογώντας απλά αυτό που ψάχνεις, πχ "bunny blanket crochet pattern".

Για να σε διευκολύνω, εδώ θα βρεις ένα δωρεάν σχέδιο για μία εύκολη κουβερτούλα με λαγουδάκια, σε πολύ όμορφα χρώματα.

Καλή επιτυχία λοιπόν!

Σχόλια