...στην ανεμη τυλιγμενη!


Πριν λίγες ημέρες απέκτησα αυτό το καταπληκτικό εργαλείο και είμαι ενθουσιασμένη! Η ανέμη, παραδοσιακή αλλά τόσο σύγχρονη πλέον με την επιστροφή στο χειροποίητο πλεκτό, εξυπηρετεί στο τύλιγμα του κουβαριού.  





Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.
Τσελέδες από μοχέρ νήμα
Όταν αγοράζεις νήμα με το κιλό ή όταν το νήμα που προμηθεύεσαι είναι με την μορφή τσελέδων κι όχι κουβαριών, τότε για να τα κάνεις κουβάρια χρειάζεσαι κάποια βοήθεια ώστε να ξετυλιχτεί ο τσελές χωρίς ...μπερδέματα. Αν θέλεις και να κερδίσεις λίγο χρόνο και αν δεν έχεις ...χέρια να σε βοηθούν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ανέμη.

Οι σύγχρονες εταιρείες με εργαλεία για πλέξιμο έχουν δημιουργήσει κάποιες νέου τύπου ανέμες.
Αλλά εγώ, ως λάτρης όλων των παραδοσιακών, προτίμησα αυτήν γιατί θυμίζει ...γιαγιά! Τη βρήκα πολύ καλοφτιαγμένη, με ξύλο διακοσμημένο με πυρογραφία, και αρκετά οικονομική (θα την βρεις γύρω στα 17-20€). Λογω της ευαισθησιας του ξυλου (το ξυλο θεωρειται ζωντανο υλικο) μπορείς αν θες να την περάσεις  ένα χερι λούστρο ή λάδι για να διατηρηθεί και για να γλυστράει πιο καλά το νήμα. 
Η χρήση της είναι απλή: ανοίγεις τα φτερά της και περνάς το τζελέ σε αυτά, όπως στη φωτογραφία. Γυρίζοντας τη βίδα που υπάρχει στον κάθετο άξονα της, σταθεροποιείς τα φτερά ανοιγμένα τόσο όσο να είναι απλωμένο το νήμα (δε χρειάζεται να τεντώσει πολύ, αρκεί να μην γλιστράει προς τα κάτω). Αυτό είναι!!! Τυλίγεις το κουβάρι σου -τύλιξέ το ομοιόμορφα, για να σε διευκολύνει στο πλέξιμο- και απολαμβάνεις το χαρακτηριστικό ήχο από το "φτερούγισμα" της ανέμης!
https://www.facebook.com/plektologio/photos/a.592765864164617/1892707447503779/?type=3&theater

Όταν τελειώσεις, μαζεύεις πάλι τα φτερά της και την αποθηκεύεις ή, αν προτιμάς, την τοποθετείς σε περίοπτη θέση, για να την καμαρώνεις!
Αν τώρα θέλεις να δόσεις νοσταλγικό τόνο στα βράδια σου, μάζεψε τα παιδιά γύρω σου, χαμήλωσε το φωτισμό και... δόστης κλότσο να αρχινίσει, παραμύθι να αρχινίσει!
Άλλη μορφή παραδοσιακής ξύλινης ανέμης
(Tip: επέλεξε ένα εντυπωσιακό, μαγικό παραμύθι για κόσμους αλλοτινούς, νοσταλγικούς, αν θέλεις να αφήσεις ανεξίτηλες αναμνήσεις στα παιδικά μυαλουδάκια!) 

Μπορείς να προμηθευτείς μία ανέμη σαν την δική μου από εδώ, αλλά μπορείς να την βρεις και σε όλα τα καταστήματα που πουλούν είδη για πλέξιμο.

Σχόλια