Τα χαλασμένα βελονάκια μου (μέρος 2ο)

 Χθες σου μίλησα για το ένα από τα τρία εργονομικά βελονάκια μου που κατάφερα με την πολλή χρήση να χαλάσω. Σήμερα θα σου μιλήσω και για τα άλλα δύο:

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.β) εργονομικό βελονάκι, άλλης γερμανικής εταιρίας. Διαφορετικό σχήμα από το προηγούμενο (βλ. μέρος 1ο) και δεν έχει μαλακή επίστρωση. Το πλαστικό του είναι σκληρό και στην αρχή νομίζεις ότι θα κουράσει το χέρι. Όμως το αποτέλεσμα του στο πλέξιμο είναι με εξίσου καλό με αυτό του προηγούμενου εργαλείου. Θα τολμούσα να πω και καλύτερο, αλλά αυτό ίσως είναι υποκειμενικό. Πλέκοντας με μικρό νούμερο σχεδόν κάθε μέρα, μετά από πολλές πλεκτές δημιουργίες και αφού καταπονήθηκε αρκετά, το βελονάκι μου τελικά έσπασε! Το έβλεπα βέβαια που είχε λυγίσει τον πρώτο καιρό, μέχρι που δεν άντεξε. Έσπασε στο σημείο που ενώνεται το μεταλλικό μέρος του με την πλαστική λαβή. Το διόρθωσα με ...πατέντα: αφού ζεστάναμε καλά το μεταλλικό σπασμένο κομμάτι το πιέσαμε μέσα στο πλαστική λαβή και μετά βάλαμε και λίγη ισχυρή κόλλα στο σημείο εκείνο.

https://scontent.fath7-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/28168091_1614946698613190_5681573247537465772_n.jpg?_nc_cat=100&oh=7f5f14d98653389a59e4dff0b3252717&oe=5C410669γ) εργονομικό βελονάκι αγορασμένο από το ιντερνέτ, πολύ οικονομικό. Το αγόρασα μαζί με ένα ολόκληρο σετ από όλα τα νούμερο και χρειάστηκε να περιμένω αρκετές μερούλες να έρθει από Κίνα. Πολύ οικονομικό, αυτό είναι σίγουρο. Η λαστιχένια του λαβή (εδώ δεν μιλάμε μόνο για μία επίστρωση λάτέξ. Ολο είναι λαστιχένιο) είναι πολύ ξεκούραστη κ μαλακιά. Όμως από τις πρώτες φορές που έπλεξα (με τα μικρά νούμερα) ένοιωσα το μεταλλικό στοιχείο να κινείται μέσα στη λαβή. Σύντομα η λαστιχένια λαβή ...έλιωσε. Όπως το διαβάζεις: δημιουργήθηκε μια λακουβίτσα στο σημείο που πιέζουν τα δάκτυλα μου και τελικά πήρε το σχήμα του χεριού μου!

Δε θα σου πω ποιο βελονάκι να πάρεις, Θα ψάξεις, θα δοκιμάσεις και θα κάνεις την επιλογή σου. Το κόστος τους δεν είναι πολύ μεγάλο (ευτυχώς το χόμπι μας δεν έχει μεγάλο κόστος!) Ακόμη και τα πιο ακριβά είναι ..φθηνά σε σχέση με το καλό που κάνεις στα χέρια σου, ειδικά αν πλέκεις πολλές ώρες συνεχόμενα. Να θυμάσαι όμως πάντα, ότι οι επαγγελματίες φροντίζουν να έχουν καλής ποιότητας εργαλεία.
Καλές επιλογές και καλές δημιουργίες λοιπόν!


Σχόλια