6 απλά πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από ένα δημιουργικό σπίτι


 Εσύ που αγαπάς τις χειροτεχνίες και τις κατασκευές και που και πέτρα να πιάσεις στα χέρια σου καταφέρεις να την κάνεις...χρυσό, όπως έλεγε και η γιαγιά μου, σίγουρα θέλεις να έχεις ένα χώρο καλά οργανωμένο για ό,τι φτιάχνεις. Υπάρχουν λοιπόν 7 πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι που αγαπάει τις κατασκευές, από κανένα "δημιουργικό" σπίτι, όπως λέμε στο Plektologio και αυτά θα τα βρεις στην παρακάτω λίστα:

https://plektologio.blogspot.com/2015/11/diy.html1) Κόλλες - πολλές και διάφορες κόλλες. Είτε ασχολείσαι με πλέξιμο, είτε με ράψιμο, είτε με χαρτοκοπτική και παιδικές χειροτεχνίες, κόλλες χρειάζεται να έχεις. Μη περιοριστείς στην απλή κόλλα των παιδικών χρόνων. Πάρε κόλλα για χαρτί, για ύφασμα, πάρε και κόλλα ατλακόλα. Πάρε και κόλλα στιγμής γιατί κάποια υλικά χρειάζονται ...ισχυρές δυνάμεις για να ενωθούν. Μα πέρα από όλα αυτά να θυμάσαι ένα πράγμα: ο άρχοντας στις κόλλες είναι το πιστόλι σιλικόνης. Πάρε για αρχή ένα φθηνό, μέχρι να εξοικειωθείς με τη χρήση του. Αργότερα που θα καταλάβεις σε τί και πόσο το χρειάζεσαι, μπορείς να ψάξεις για κάποιο καλύτερο. Αλλά πάρε ένα. Δε μπορείς να φανταστείς πόσα πολλά μπορείς να κάνεις με αυτό.

https://www.facebook.com/plektologio/photos/a.592765864164617/1560367517404442/?type=3&theater2) Κουμπιά - πολλά κουμπιά. Βασικά, μην πετάξεις ποτέ κουμπί! Όταν ένα ρούχο αχρηστεύεται, πριν το ανακυκλώσεις, βγάλε όλα τα κουμπιά του. Από κει και πέρα, μπορείς να έχεις το νου σου για προσφορές που βγάζουν τα καταστήματα με είδη ραπτικής και χειροτεχνίας. Κράτησε σε ένα όμορφο κουτί - λειτουργεί και διακοσμητικά ξέρεις - και έχετε για εκείνη την ώρα που χρειάζεται "κάτι" για διακόσμηση.

3) Ψαλίδια - Βασικός κανόνας: έχουμε ένα ψαλίδι που το χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ για ύφασμα. Αν κάνεις το λάθος και το χρησιμοποιήσεις για χαρτί ή κάτι άλλο, δε θα μπορείς να κόψεις το ύφασμά σου! Εκτός από αυτό μπορείς να έχεις ψαλιδάκια για τις κλωστές και τα νήματα (αυτά μπορούν να είναι μικρά, με μυτούλα, για να τα παίρνεις μαζί με το πλεκτό ή το κέντημά σου), ψαλιδάκι ζικ-ζακ ή με σχέδιο για τις χαρτοκοπτικές σου κλπ. Βάλε τα όλα μαζί σε μια μολυβοθήκη ή ένα κουτί.

https://www.facebook.com/plektologio/photos/a.592765864164617/1469021473205714/?type=3&theater4) Κορδέλες σε ότι χρώμα και μέγεθος θέλεις. Η βασική αρχή είναι ότι δε πετάμε ποτέ κορδέλες, όπως με τα κουμπιά δηλαδή. Δεν χρησιμοποιούνται μόνο για συσκευασία ή διακόσμηση, αλλά μπορεί να φανούν χρήσιμες και ως βασικό υλικό των δημιουργιών σου. Πάρε για αρχή 1-2 καρουλάκια, σε κάποιο ουδέτερο χρώμα. Και μετά, θα σε οδηγήσει η δημιουργικότητα σου.
Σχετική εικόνα
5) πενσάκια: εκτός από την κλασσική, μεγάλη πένσα του ...μπαμπά, καλό είναι να προμηθευτείς μικρά πενσάκια με μικρό ρύγχος, ειδικά αν ασχολείσαι με μικροκατασκευές. Αλυσιδούλες, κρικάκια, στοπάκια, καρφάκια, όλα αυτά χρειάζονται το...πενσάκι τους. Μπορεί μάλιστα να τα βρεις στο εμπόριο σε σετάκι των τριών τεμαχίων: πενσάκι με χοντρό ρύγχος, πενσάκι με λεπτό ρύγχος και ταναλάκι (κόφτη). 
Σχετική εικόνα 
6) λάμπα με έντονο φωτισμό: δε νομίζω ότι χρειάζεται να σου πω πολλά για αυτό. Για όταν χρειάζεσαι επιπλέον φωτισμό, φρόντισε να έχεις είτε επιδαπέδιο φωτιστικό, είτε επιτραπέζιο, εύκολα προσβάσιμο στην δουλειά σου. Βάλε λάμπα μεγάλης απόδοσης, με λευκό φως για καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτά ήταν όσα η δική μου εμπειρία με δίδαξε και τα μοιράζομαι σήμερα με πολύ χαρά μαζί σου! Καλές δημιουργίες και μη ξεχνάς να χαμογελάς!

Σχόλια